تداوم خدمت‌گزاری با تقویت رویکرد قرارگاهی در مدیریت شهری

محمد طیب صحرایی، مدیر کل حوزه شهردار و مشاور علیرضا زاکانی، در جلسه با مسئولان قرارگاه‌های ۲۱گانه شهرداری تهران با تأکید بر تداوم و تقویت رویکرد قرارگاهی در مدیریت شهری، این رویکرد را راهکاری مهم برای خدمت‌گزاری به شهروندان و مقابله با اهداف دشمن در کاهش تاب‌آوری مردم دانست.

صحرایی

به گزارش همشهری آنلاین، محمد طیب صحرایی، مدیر کل حوزه شهردار و مشاور علیرضا زاکانی شهردار تهران، در جلسه‌ای با مسئولان قرارگاه‌های ۲۱گانه شهرداری تهران، بر تداوم و تقویت نگاه قرارگاهی در مدیریت شهری تأکید کرد و گفت: ممکن است اینگونه تلقی شود که مباحث قرارگاهی فراز و فرودی داشته و مربوط به دوران جنگ است، اما نه تنها این نگاه در این مدت تعدیل نشده، بلکه نوع نگاه قرارگاهی در حوزه‌های مختلف ماموریتی شهرداری به عنوان یک راهکار مهم برای خدمت‌گزاری در آینده نیز تداوم خواهد داشت.

وی با اشاره به ثمرات تجربه کار قرارگاهی اظهار کرد: عناوین قرارگاه‌ها و شرح وظایفشان همگن‌تر و تخصصی‌تر شده است؛ امروز ۱۹ قرارگاه با رفت‌ و برگشت‌های انجام شده و بازخوردهای تخصصی، به ۲۱ قرارگاه تبدیل شده و این ۲۱ قرارگاه فعلی می‌تواند کیفیت کار بهتری داشته باشد.

صحرایی با بیان اینکه شهر پدیده‌ای پویا و زنده است و در هر شرایطی اقتضائات خاص خود را دارد، تصریح کرد: شهرداری تهران با توجه به وظایف مفصلش باید خود را برای حل مشکلات و اقتضائات یک پدیده زنده آماده کند؛ بنابراین اولویت‌بندی قرارگاه‌ها موضوعیت ندارد و ممکن است فعالیت هر کدام از این قرارگاه‌ها در یک شرایط خاص تبدیل به اولویت نخست شود.

مشاور شهردار تهران افزود: به عنوان مثال در هنگام جنگ، قرارگاه سازندگی با توجه به اقتضائات و شرایط، فعالیتش در اولویت نخست قرار می‌گیرد. هر کدام از این قرارگاه‌ها ممکن است در جای خود برای حرکت منظم و درست شهر اولویت نخست داشته باشند و همکاران فعال در این قرارگاه‌ها باید کار خود را دارای اولویت نخست بدانند؛ هیچ قرارگاهی فکر نکند کارش در سطح دو و سه قرار دارد.

وی با تأکید بر اینکه اقدامات قرارگاه‌ها می‌تواند زمینه‌ساز انجام کار ویژه و به موقع در حل مشکلات مردم باشد، کار قرارگاهی را دارای دو روی یک سکه دانست و گفت: یک روی آن ناظر به درون شهرداری است که جلسه فعلی می‌تواند قسمتی از اقتضائات آن را نشان دهد. در درون مجموعه شهرداری تهران با توجه به ظرفیت‌های مختلفی که کنار هم جمع شده، نیاز بی‌وقفه و روزافزونی به هم‌افزایی داریم.

صحرایی با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه، خاطرنشان کرد: شاید اگر مخاطبی خارج از جلسه این گزارش‌ها را بشنود، تصوری در رابطه با اتصال ضروری بخش‌های مختلف شهرداری پیدا نکند؛ واقعاً برای یک مخاطب بیرونی چطور می‌توان گفت که قرارگاه حمل و نقل هوشمند ما چقدر مرتبط است با قرارگاهی که در حوزه سلامت کار می‌کند؟ این در حالی است که زنجیره‌ای از زحمات و تلاش‌های شما در قرارگاه‌ها به هم در حل مشکلات مردم گره می‌خورد.

وی افزود: مثلاً برای یک شهروند معلول یا آسیب‌دیده اجتماعی در شهر تهران، در حوزه حمل و نقل کارهایی باید انجام شود، در حوزه بهداشت و درمان اقداماتی باید صورت گیرد و در حوزه حل مشکلات معیشتی او برنامه‌ریزی لازم انجام شود. کار قرارگاهی شهرداری تهران و قرارگاه‌های آن، تار و پود تاب‌آوری اجتماعی شهروندان در شهر است.

دشمن به دنبال ضربه زدن به تاب‌آوری مردم ایران در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است

مشاور شهردار تهران با اشاره به تأکیدات دکتر زاکانی در جلسات مختلف، تصریح کرد: دشمن در طول این مدت جنگ و دشمنی با مردم ایران، دو هدف را به اشکال مختلف دنبال می‌کند. شناخت این اهداف می‌تواند برای طراحی‌های بعدی ما در شهرداری تهران برای حل مشکل شهروندان بسیار مفید باشد. در نخستین گام، دشمن به دنبال ضربه زدن به تاب‌آوری مردم ایران در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است؛ شکنندگی مردم یک جا ممکن است با افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها رقم بخورد و جای دیگر با ترویج برهنگی و انجام اقدامات خارج از عرف در حوزه فضای اخلاقی و اعتقادی مردم. دومین هدف دشمن نیز ایجاد خطای محاسباتی در میان مسئولین است.

صحرایی با بیان اینکه کار قرارگاهی می‌تواند در مقابله با هر دوی این اهداف مؤثر باشد، گفت: کار قرارگاهی در حل مشکلات مردم می‌تواند تاب‌آوری اجتماعی را افزایش دهد و با ظرفیت هم‌افزایی که در حل بحران‌های کشور و ایجاد افق‌های نو ایجاد می‌کند، به مسئولینی که دچار خطای محاسباتی هستند و می‌گویند «نمی‌شود» و «نمی‌توانیم»، ثابت می‌کند که هم می‌شود و هم می‌توانیم.

وی با اشاره به ضرورت ارتقای سطح کارهای قرارگاهی به سطحی از داشته‌ها، اطلاعات، تحلیل‌ها و اقدامات، اظهار کرد: در گام نخست که مربوط به اقدامات مشترک و هم‌پوشانی مسائل می‌شود، اکنون فهرستی از مسائل و مشکلات مطرح شده از قرارگاه‌های مناطق مختلف داریم که برخی از این مشکلات در میان مناطق مشترک است. با هم‌پوشانی ظرفیت‌ها و نسبت‌سنجی آن با یک قرارگاه تخصصی، می‌توانیم به این نتیجه برسیم که چگونه با هم‌پوشانی و اشتراک ظرفیت‌ها مشکل را حل کنیم؛ این مدیریت دانش، خود اقدامی ارزشمند است.

مشاور شهردار تهران لایه دوم را وظایف، اقدامات و ابتکارات تخصصی انجام شده توسط قرارگاه‌ها دانست و گفت: ممکن است هر کدام از این قرارگاه‌ها ۳ تا ۵ و حتی ۱۰ وظیفه خاص خود را شناسایی کنند و این وظایف نیز به بدنه فعال شهرداری منتقل شود. انتقال این وظایف باعث می‌شود در هدف‌گذاری اقداماتمان هوشمندانه‌تر و دقیق‌تر عمل کنیم. هر کدام از این قرارگاه‌ها ۳ تا ۵ فعالیت مشترک و ۳ تا ۵ فعالیت تخصصی دارند که شناخت و هم‌افزایی آن می‌تواند باعث رشد تصاعدی بازدهی فعالیت‌ها بشود.

صحرایی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این اقدامات به درستی انجام شود، آنگاه همکاری و همراهی ما از نهادها و مجموعه‌های مؤثری که به صورت بالقوه و بالفعل می‌توانند کمک‌کننده ما باشند، بیشتر خواهد شد. نمونه این ماجرا قرارگاه آسیب‌های اجتماعی است که در سال‌های گذشته کارهایی را که انجام دادیم با نهادهای بیرونی نیز به اشتراک گذاشته و با آنها همکاری کرده‌ایم. ثمرات این هم‌افزایی در وهله نخست باید در مجموعه شهرداری اثرات خود را نشان دهد و در گام بعد باید اثرات آن را در فضای بیرون شهرداری و اداره کشور ببینیم.

کد خبر 1061550 منبع: خبرگزاری شهر

  • اجرای ۸۵ پروژه در منطقه ۱۴ | بازار گل محلاتی رأی کمیسیون ماده صد دارد

  • لک‌لک‌ها به تهران برمی‌گردند

  • آمادگی تهران برای شرایط بحران بیشتر شده است

  • خدمات ویژه اتوبوسرانی در مراسم بزرگداشت چهلم آقای شهید ایران

  • تداوم خدمت‌گزاری با تقویت رویکرد قرارگاهی در مدیریت شهری

  • برگزاری کارگاه آموزشی ساخت مقرنس در عمارت شهرآرا

  • بازیگر سریال پایتخت؛ ببخشید سریالی که بازی کردم ارزش دیدن ندارد | ببینید

  • ۹۰ روز آینده بسیار مهم است |‌ هشدار درباره بلوف جنگ زمینی آمریکا

  • سود ۱۰۰ درصدی پلتفرم‌های نمایش خانگی/ اینفوگرافیک

  • کاهش قیمت سیب‌زمینی در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار

  • پزشکیان تصمیم گرفته‌ پرونده فیلترینگ را ببندد

  • فوری؛ حمله پهپادها به دفتر نخست‌وزیر اقلیم کردستان

  • بلایی که ایران بر سر ارتش آمریکا آورد | سفارش نجومی برای موشک

  • جزئیات شنیدنی از غنایم ایران هنگام عملیات نجات خلبان آمریکایی

  • فوری؛ درخواست اردوغان از ترامپ درمورد ایران | جزئیات گفتگوی روسای جمهور ترکیه و آمریکا

  • اگر این پیام برایتان آمد، روی لینک کلیک نکنید | تله جدید کلاهبرداران

  • آخرین انتقال بزرگ طارمی؛‌ بازگشت به ایتالیا یا ورزشگاه محبوب

  • لحظه دیدنی آزادی خلبان شهید حسین لشگری + فیلم

  • واکنش تهران به ادعای حمله پهپادی به دفتر بارزانی

  • افشاگری بازیکن تیم ملی از پیشنهاد تبانی بازیکن مصر به ایران | گفت ما اشتباهی گل زدیم!

  • اصرار شدید تاتار به جذب یک بازیکن داخلی؛ پنجمین نامه پرسپولیس ارسال شد

  • ترامپ: دنبال تمدید تفاهم با ایران نیستیم | گفتم اگر دوست دارید در مورد ایران کمک کنید؛ او گفت نه ممنون…

  • رامین رضاییان به فولاد خوزستان پیوست + تصویر آخرین پست او

  • اختصاص ۴ درصد از بودجه شهر برای ارتقای پدافندی

  • ۶ پایگاه مدیریت بحران جدید در تهران ساخته می شود

  • جزئیات جلسات شهرداری تهران در مورد حجاب | قرارگاه ویژه در وزارت کشور تشکیل شد