ماجرای یک شنیدن ناخواسته؛ اکران «قرار» فیلم کوتاه را مستقل می‌کند؟

ماجرای یک شنیدن ناخواسته؛ اکران «قرار» فیلم کوتاه را مستقل می‌کند؟

شهاب مهربان کارگردان فیلم کوتاه «به صدای زمین گوش کن»، معتقد است اکران مستقل فیلم‌های کوتاه می‌تواند مسیر تازه‌ای برای جذب مخاطبانی گسترده و بازگشت سرمایه ایجاد کند.

شهاب مهربان کارگردان فیلم کوتاه «به صدای زمین گوش کن» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره شکل‌گیری ایده اولیه این فیلم گفت: داستان فیلم درباره ۲ زوج است؛ یک زوج میانسال و یک زوج جوان که در آستانه جدایی قرار دارند. زوج میانسال طبق عادتی که دارند، ناخواسته گفتگوهای همسایه جوان خود را شنیده و در خلال این شنیدن، به حقیقتی درباره زندگی مشترک خود پی می‌برند.

وی افزود: سال‌ها در دفتری فعالیت می‌کردم که صاحب ساختمان، مدیر یک انتشارات بود و عادت داشت با صدای بلند صحبت کند. یک روز متوجه شدم درباره من صحبت می‌کند. موضوع خاصی نبود اما همان اتفاق ساده برایم جذاب شد و به این فکر کردم که در زندگی آپارتمانی امروز، شنیدن ناخواسته حرف‌های دیگران می‌تواند دستمایه یک روایت سینمایی باشد. این ایده را وارد یک بستر اجتماعی کردم تا قصه‌ای شکل بگیرد که در عین شیرینی، در پایان نیز مخاطب را غافلگیر کند.

مهربان با اشاره به آغاز اکران مستقل فیلم‌های کوتاه در قالب «قرار» به همت انجمن سینمای جوانان ایران، این اتفاق را نقطه عطفی برای سینمای کوتاه دانست و گفت: تا پیش از این، فیلم کوتاه عمدتا در جشنواره‌ها دیده می‌شد و بعد از پایان مسیر جشنواره‌ای، عمر نمایش آن نیز تمام می‌شد. اما اکنون نگاه حرفه‌ای‌تری به این حوزه شکل گرفته و فیلم کوتاه در حال تبدیل شدن به رسانه‌ای مستقل است، نه صرفاً پلی برای رسیدن به سینمای بلند.

وی ادامه داد: همین خبر اکران فیلم من باعث شد برای ساخت اثر بعدی‌ام قرارداد ببندم. این یعنی اکران حرفه‌ای، برای فیلمساز اعتبار و فرصت تازه ایجاد می‌کند. اگر تبلیغات مناسب انجام شود و مردم فیلم‌ها را ببینند، تهیه‌کنندگان نیز با انگیزه بیشتری وارد حوزه فیلم کوتاه خواهند شد، زیرا خروجی سرمایه‌گذاری آنها روی پرده سینما دیده می‌شود.

این فیلمساز با تأکید بر اینکه سینمای کوتاه بیش از هر چیز به ورود سرمایه نیاز دارد، اظهار کرد: بسیاری از تهیه‌کنندگان فیلم کوتاه با نگاه اقتصادی وارد این عرصه نمی‌شوند، اما همین اکران عمومی می‌تواند دست‌کم اعتبار حرفه‌ای برای آنها ایجاد کند و در آینده زمینه بازگشت سرمایه را نیز فراهم سازد.

ماجرای یک شنیدن ناخواسته؛ اکران «قرار» فیلم کوتاه را مستقل می‌کند؟

کارگردان «به صدای زمین گوش کن» همچنین معتقد است اکران عمومی فیلم‌های کوتاه، کیفیت تولیدات این حوزه را نیز ارتقا خواهد داد و گفت: وقتی فیلمساز بداند اثرش قرار است برای مخاطب عام روی پرده سینما نمایش داده شود، ناگزیر به استانداردهای حرفه‌ای‌تر و توجه بیشتر به روایت و مخاطب فکر می‌کند. در سال‌های گذشته گاهی فیلم‌هایی ساخته می‌شد که صرفاً برای حلقه‌ای محدود از فیلمسازان قابل فهم بود، اما نمایش عمومی باعث می‌شود نگاه به مخاطب جدی‌تر شود.

وی درباره ظرفیت فیلم خود برای ارتباط با مخاطبان نیز اظهار کرد: «به صدای زمین گوش کن» به موضوعی می‌پردازد که برای بسیاری از مردم ملموس است و همین می‌تواند باعث ارتباط بهتر مخاطبان با فیلم شود. تجربه نمایش فیلم در جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز نشان داد که بازخورد مخاطبان بسیار مثبت بود و بسیاری از تماشاگران با آن ارتباط برقرار کردند.

مهربان در ادامه، آینده اکران «قرار» را امیدوارکننده توصیف و بیان کرد: اگر این مسیر ادامه پیدا کند، فیلم کوتاه دیگر صرفاً سکوی پرتاب به سینمای بلند نخواهد بود، بلکه به یک مدیوم مستقل تبدیل می‌شود که مخاطب، اقتصاد و هویت حرفه‌ای خودش را دارد. این اتفاق می‌تواند انگیزه فیلمسازان را برای تولید آثار باکیفیت‌تر افزایش دهد.

وی در پایان یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت این طرح را تبلیغات گسترده دانست و افزود: خوشبختانه از همین حالا نشانه‌های جدی گرفتن تبلیغات دیده می‌شود؛ از بیلبوردها گرفته تا اطلاع‌رسانی رسانه‌ای. مهم‌ترین مسئله این است که مخاطب عادی به سالن سینما بیاید، نه فقط خانواده و دوستان فیلمسازان. اگر این اتفاق رخ دهد، اکران فیلم کوتاه به یک جریان پایدار تبدیل خواهد شد.

«قرار» دوم اکران فیلم‌های کوتاه در روزهای زوج و سانس ۱۶ تا ۱۷ در سینماهای منتخب اعلام شده در سراسر کشور در جریان برگزاری و بلیت آن از طریق تمامی سامانه‌های‌های فروش قابل تهیه است.

کد مطلب 6896051 ندا زنگینه

  • سیمرغی که به جانباز جنگ تقدیم شد؛ سال‌هاست نمی‌توانم فیلم بلند بسازم!

  • «تامینا» روایت انسان‎‌های گرفتار انتخاب؛ سینمای کوتاه همچنان زنده است

  • صمیمیت و سادگی جشنواره فیلم کوتاه را زنده می‌کند

  • گلایه یک فیلمساز از جشنواره شهر؛ هنوز تکلیف نمایش آثار کوتاه مشخص نیست

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • ادعای نیویورک تایمز: ایران پیشنهاد آتش‌بس ترامپ را رد کرد

  • آماده باش تیم‌های درمان گرمازدگی در مراسم اربعین

  • تردد ۸۰ هزار زائر اربعین حسینی از مرز مهران طی ۲۴ ساعت گذشته

  • اسحاقی: جنایت آمریکا در حوزه سلامت قابل چشم‌پوشی نیست

  • اولین آلبوم «موسیقی تئاتر» منتشر شد؛ آغاز یک مسیر مهم

  • آژیر خطر در بحرین/ وقوع چند انفجار در مقر ناوگان پنجم آمریکا

  • «خورشید» در مسیر فتح بازار برق جهان؛ مهمترین رکوردهای ۲۰۲۶

  • ماجرای یک شنیدن ناخواسته؛ اکران «قرار» فیلم کوتاه را مستقل می‌کند؟

  • خاموشی با برنامه برق در کهگیلویه و بویراحمد

  • ماجرای پیشگویی صریح پیامبر(ع) درباره شهادت عمار یاسر و عاقبت قاتلان او

  • ایران با یک موشک ۵ مقر آمریکایی‌ها در کویت را در هم کوبید

  • اطراف اهواز هدف حمله موشکی آمریکا قرار گرفت

  • انتصابی غافلگیرکننده/ فرمانده نیروی زمینی که آسمان ایران را متحول کرد

  • رونمایی از نماد مزار مطهر رهبر شهید انقلاب در میدان آزادی

  • ویسی در ذوب‌آهن جایگزین دستیارش شد

  • سنای آمریکا قطعنامه محدودیت اختیارات ترامپ در جنگ با ایران را رد کرد

  • پاسخ شورای همکاری خلیج فارس درباره مشارکت در حمله نظامی به ایران چیست؟

  • آمریکا: موشک‌های قدیمی پاتریوت را خریداریم!

  • سنتکام از آغاز دور جدید تجاوز نظامی علیه ایران خبر داد

  • دو مجروح در حمله ارتش آمریکا به محله «تپه‌ الله‌اکبر» بندرعباس

  • روزنامه‌های ورزشی پنج‌شنبه یکم مرداد ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی پنج‌شنبه یکم مرداد ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی پنج‌شنبه یکم مرداد ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی پنج‌شنبه یکم مرداد ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های صبح پنج‌شنبه یکم مرداد ۱۴۰۵

    روزنامه‌های صبح پنج‌شنبه یکم مرداد ۱۴۰۵

  • خرید طلای آب شده
  • قیمت موکت
  • تور کربلا
  • استند تسلیت
  • مداحی اربعین
  • دوربین مداربسته
  • مرجع پاسخ معتبر پزشکان
  • فروش مواد شیمیایی
  • قیمت ایمپلنت
  • قطعات لباسشویی
  • بلیط هواپیما
  • پرشین هتل
  • نمایندگی بوش در تهران
  • بهترین جراح بینی
  • آموزشگاه زبان ملل
  • قیمت و خرید سمعک نامرئی
  • مهرینو
  • تهران تایمز
  • روزنامه آگاه