مهر تایید پوتین بر سخنان پزشکیان | شهید خامنه‌ای تأثیر بسیار زیادی در تأسیس این مجمع داشت

رئیس‌جمهور روسیه در هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز با استقبال از سخنان مسعود پزشکیان رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران مبنی بر لزوم مقابله جمعی این کشورها با تحریم‌های یکجانبه، گفت:‌ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای تأثیر بسیار زیادی در تأسیس این مجمع داشته است.

پوتین / پزشکیان / مجمع صادرکنندگان گاز

به گزارش همشهری‌آنلاین، ولادیمیر پوتین سه‌شنبه در سخنانی در این نشست که با حضور رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و برخی سران و مقامات بلندپایه کشورهای صادرکننده گاز در مسکو برگزار شد، رسیدگی کشورهای عضو این مجمع به موضوع محدودیت‌های یکجانبه را خواستار شد.

وی از اعضای این سازوکار همکاری خواست که با تحریم‌های یکجانبه غرب علیه کشورهای دارنده منابع انرژی که به رقابتی ناعادلانه منجر شده است، مقابله کنند.

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به سخنان همتای ایرانی خود در این نشست، خطاب به پزشکیان گفت: سخنان شما درباره تأثیر منفی تحریم‌های غیرقانونی در بخش انرژی مبتنی بر واقعیت است چرا که این تحریم‌ها پیامدهای منفی در پی دارد و این پیامدها نه تنها متوجه مصرف‌کنندگان است بلکه تولیدکنندگان را نیز در بر می‌گیرد.

پوتین همچنین ضمن تأکید بر لزوم پایبندی کشورهای جهان به اصول زیست‌محیطی، بر ضرورت جلوگیری از سوء استفاده از این اصول در راستای منافع کشورهای خاص در جهان تأکید کرد.

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تا سال ۲۰۵۰ میلادی، تقاضای جهانی برای گاز به ۵.۵ تریلیون متر مکعب در سال خواهد رسید و عرضه بین‌المللی نیز حدود ۱.۵ برابر افزایش خواهد یافت.

وی یادآور شد:‌ تنها در سال ۲۰۲۵ میلادی، مصرف جهانی گاز ۱.۲ درصد رشد داشته و به ۴.۲ تریلیون متر مکعب رسیده است.

پوتین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریم‌های ضدروسی اروپا گفت: اروپا با روی‌گردانی از منابع انرژی روسیه، به صنعت و بخش اجتماعی خود ضربه می‌زند.

وی افزود: اروپا با رد منابع انرژی روسیه و فسخ قراردادهای بلندمدت، به صنعت و حوزه اجتماعی خود آسیب می‌رساند؛ یک ضرب‌المثل روسی وجود دارد:‌ برای فرد دیگری چاه نکن، وگرنه ممکن است خودت در آن بیافتی؛ دقیقاً همین اتفاق امروز در کشورهای اتحادیه اروپا رخ داده است.

مهر تایید پوتین بر سخنان پزشکیان | شهید خامنه‌ای تأثیر بسیار زیادی در تأسیس این مجمع داشت

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز روز سه‌شنبه پنجم آبان با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور و جمع دیگری از سران و مقامات بلندپایه کشورهای عضو و ناظر این مجمع در مسکو برگزار شد. دلسی رودریگز رئیس جمهور موقت ونزوئلا در ارتباط ویدئوکنفرانس در این اجلاس مواضع کشور خود را بیان کرد.

سخنان آغازین پزشکیان رئیس‌جمهور نیز با گرامیداشت یاد و خاطره رهبر شهید انقلاب اسلامی ایران همراه بود؛ وی در این باره گفت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(ره) با ابتکار و حمایت‌های خود در تقویت مجمع کشورهای صادرکننده گاز نقش بسزایی ایفا کردند.

الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات متحده عربی و ونزوئلا ۱۲ عضو اصلی این مجمع هستند.

آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک، پرو و سنگال نیز کشورهای ناظر آن هستند.

در این نشست قرار است سران کشورها و رؤسای هیأت‌های شرکت‌کننده درباره نقش گاز طبیعی در تأمین امنیت انرژی جهانی و همچنین راهکارهای تقویت هرچه بیشتر همکاری‌ها برای تضمین عرضه مطمئن این سوخت به بازارهای جهانی گفت‌وگو کنند.

بنا بر اعلام کرملین، انتظار می‌رود در پایان این نشست، بیانیه‌ای به تصویب برسد.

کد خبر 1080788

  • مهر تایید پوتین بر سخنان پزشکیان | شهید خامنه‌ای تأثیر بسیار زیادی در تأسیس این مجمع داشت

  • دیدار پوتین با پزشکیان قطعی شد

  • اقدام احتیاطی غول فناوری روسیه برای حفاظت از ابررایانه‌ها

  • کار امارات و عربستان و چند کشور دیگر تمام است اگر به زیرساخت‌های ایران حمله شود

  • دلیل عجیب کچل نکردن بیرانوند در پادگان | با درخواست گلر تیم ملی موافقت شد

  • افشای طرح نتانیاهو برای حمله به ایران

  • فوری؛ اخطار به ترکیه و پاکستان همزمان با نشست تهران | هشدار به مصر درباره جنگ جدید | ائتلاف مکه در خدمت طرح‌های آمریکا و اسرائیل است

  • وزیر خارجه عمان: مذاکرات پیشرفت مهمی داشته و دستیابی به توافق در دسترس هر دو طرف است.

  • الناز شاکردوست: من از ایران رفتم | با این حکم اصلا نمی‌توانم برگردم

  • حذف کالابرگ دهک‌های پردرآمد روی میز دولت | کدام دهک ها حذف می‌شوند؟

  • کار امارات و عربستان و چند کشور دیگر تمام است اگر به زیرساخت‌های ایران حمله شود

  • الناز شاکردوست: من از ایران رفتم | با این حکم اصلا نمی‌توانم برگردم

  • فوری؛ اخطار به ترکیه و پاکستان همزمان با نشست تهران | هشدار به مصر درباره جنگ جدید | ائتلاف مکه در خدمت طرح‌های آمریکا و اسرائیل است

  • شنبه آینده روز پرخطری است

  • افشای طرح نتانیاهو برای حمله به ایران

  • بازیگر مختارنامه: بعد از ۶۰ سال به این نتیجه رسیدم که اشتباه کردم!

  • هشدار مهم محسن رضایی به زبان عربی درباره امنیت کشورهای منطقه

  • دلیل عجیب کچل نکردن بیرانوند در پادگان | با درخواست گلر تیم ملی موافقت شد

  • قتل غیرعمد ۵۸ نفر و جراحت غیرعمدی ۶۲۸ نفر؛ کیفرخواست ۱۸دستگاه متهم در انفجار بندر شهید رجایی صادر شد

  • آغاز یک درگیری تازه در منطقه؛ تلفات حمله هوایی اردن به جنوب سوریه به ۸ نفر رسید | تنش بالا گرفت + واکنش حکومت جولانی