نوزده بار حمله به شناورهای اماراتی در تنگه هرمز | ادعای مضحک ترامپ: ایالات متحده کنترل کامل تنگه را در دست دارد

در حالی که آمریکا مدعی کنترل تنگه هرمز و تامین امنیت برای کشتی‌های متحدان خود است، شرکت نفت امارات از حمله به یک شناور دیگر خود در این منطقه خبر داد.

نفتکش

به گزارش همشهری آنلاین، شرکت ملی نفت ابوظبی (آدنوک) امروز شنبه اعلام کرد که یکی از شناورهای این شرکت هنگام عبور از تنگه هرمز در شامگاه دیروز جمعه مورد حمله قرار گرفته است.

  • حملات به نفت‌کش ها قیمت نفت را افزایش داد؛ حمله پهپادی به نفتکش روسی صادرات نفت روسیه را مختل کرد

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی امارات (وام)، این شرکت تأکید کرده که در این حمله تلفات جانی گزارش نشده و اوضاع تحت کنترل است.

این حادثه در حالی رخ می‌دهد که تنها یک روز پیش از آن (پنج‌شنبه) نیز دو شناور دیگر از شرکت آدنوک هنگام عبور از تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفته بودند.

به این ترتیب، حمله روز جمعه، سومین حادثه در کمتر از یک هفته محسوب می‌شود که شناورهای این شرکت اماراتی را هدف قرار می‌دهد.

وزارت خارجه امارات روز جمعه رسماً ایران را مسئول حملات روز پنج‌شنبه معرفی کرده است.

با این حال، مقامات اماراتی تاکنون درباره عامل یا ماهیت حمله روز جمعه اظهارنظر رسمی نکرده‌اند و روشن نیست که آیا این حمله نیز مانند دو حمله قبلی با پهپاد انجام شده است یا خیر.

مرکز تجارت دریایی انگلیس نیز گزارش داده که دو فروند نفت‌کش در روز پنج‌شنبه در تنگه هرمز هدف حملات پهپادی قرار گرفته و آسیب جزئی دیده‌اند که با گزارش‌های مربوط به حمله به شناورهای آدنوک مطابقت دارد.

در همین حال، داده‌های سامانه ردیابی دریایی مارتین ترافیک نشان می‌دهد که شناور الوطن در روز جمعه در حال عبور از تنگه هرمز به سمت بندر فجیره بوده است.

بر اساس این داده‌ها، شناور مذکور با سرعت ۱۲.۶ گره دریایی در مسیر ۷ درجه شمالی در حال حرکت بوده و آب‌خور آن ۶.۲ متر گزارش شده است.

این در حالی است که ترافیک دریایی در تنگه هرمز به طور قابل‌توجهی کاهش یافته و روز پنج‌شنبه تنها ۹ فروند کشتی از این آبراه عبور کرده‌اند که بسیار پایین‌تر از میانگین روزانه ۱۲ فروندی ماه جاری اگوست است.

همچنین ادعای اخیر دونالد ترامپ درباره کنترل آمریکا بر تنگه هرمز با داده‌های میدانی که نشان از کاهش تردد و ادامه حملات دارد، در تناقض است.

شنبه گذشته نیز یک نفت‌کش دیگر از شرکت آدنوک هدف موشک در تنگه هرمز قرار گرفته بود.

شرکت ادنوک هشت روز پیش نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که از زمان آغاز درگیری‌ها در منطقه، ۱۵ فروند از شناورهای این شرکت در تنگه هرمز مورد حملات موشکی و پهپادی قرار گرفته‌اند که در جریان این حملات ادعا شده یک خدمه جان خود را از دست داده و ۲۰ تن دیگر مجروح شده‌اند.

با احتساب این حملات، تعداد کل شناورهای شرکت آدنوک که از زمان آغاز جنگ مورد اصابت قرار گرفته‌اند، به ۱۸ فروند می‌رسد.

خبرگزاری رویترز دیروز جمعه به نقل از داده‌های ترافیک دریایی گزارش داد، تردد کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز در پی حمله اخیر به دو شناور اماراتی تقریباً متوقف شده و اندک شناورهای عبوری هم از مسیر ایران می‌گذرند.

کاهش چشمگیر عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز در حالی رقم خورده که دونالد ترامپ چهارشنبه گذشته با انتشار پیامی مدعی شد که ایالات متحده کنترل کامل تنگه هرمز را در دست دارد. فکر می‌کنم آن را حفظ خواهیم کرد!

سخنگوی سپاه هم در این خصوص تاکید کرد: تنگه هرمز برای ما یک جغرافیای نبرد است و یک راهبرد نیست. راهبرد فعلی ما حفظ این تنگه هست تا زمانی که دشمن همه‌ شروط ما را بپذیرد.

کد خبر 1060488 منبع: فارس

  • حملات به نفت‌کش ها قیمت نفت را افزایش داد؛ حمله پهپادی به نفتکش روسی صادرات نفت روسیه را مختل کرد

  • نوزده بار حمله به شناورهای اماراتی در تنگه هرمز | ادعای مضحک ترامپ: ایالات متحده کنترل کامل تنگه را در دست دارد

  • هشدار قاطع ایران به جولانی | به ۱۰۰ هدف در سوریه حمله می کنیم

  • خبر مهم درباره افزایش قیمت بنزین

  • ترامپ، نتانیاهو را بزرگ‌ترین دشمن خودش توصیف کرد!

  • فرار ترامپ با کانتینر حمل غذا + فیلم

  • تهدید صریح پاکستان: اگر هندی ها سر عقل نیایند، مستقیماً به آن پاسخ می دهیم

  • حمله اف۵های ایران به پایگاه آمریکا در کویت برای من شرم‌آور است

  • اشک‌های احسان خواجه‌امیری برای پدرش، استاد ایرج + فیلم

  • ما کوتاه نمی‌آییم و بسیار بی‌رحمانه‌تر از قبل نابودشان می کنیم

  • توانایی نابودی کل منطقه را داریم، اما نمی‌خواهیم این کار را بکنیم

  • به زودی هرمز را بخشی از خاک آمریکا اعلام می‌کنم!

  • سرمربی استقلالی: دروازه بان من نفر اول ایران می شود | از بودن او در تیمم لذت می برم

  • شکایت فوری از استقلال؛ بازی اول ۳ بر صفر می شود؟

  • حمله اف۵های ایران به پایگاه آمریکا در کویت برای من شرم‌آور است

  • ترامپ باز هم ایران را به "ضربه سنگین" تهدید کرد

  • مثل سگ می ترسد… | پشت‌پرده ۲ خبر در تهران و مشهد

  • من می دانم با رامین رضاییان چه کار کنم | با مدیران هم در مورد او صحبت کرده ام

  • مایکل جردن با اختلاف زیاد پردرآمدترین ورزشکار دنیاست