هیچ دانش‌آموزی به دلیل نبود کلاس از تحصیل بازنمانده است

هیچ دانش‌آموزی به دلیل نبود کلاس از تحصیل بازنمانده است

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: هیچ دانش‌آموزی به دلیل نبود دسترسی به کلاس درس از ثبت‌نام بازنمانده است و آموزش‌وپرورش حتی در روستاهای دورافتاده برای یک دانش‌آموز نیز معلم اعزام می‌کند.

علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو خبرنگار مهر، درباره احتمال غیرحضوری شدن کلاس‌های درس به دلیل محدودیت‌های انرژی و شرایط بحرانی اظهار کرد: در حال حاضر، تمام کلاس‌های درس به‌صورت حضوری برگزار می‌شود و دلیلی برای تعطیلی کلاس‌ها و غیرحضوری شدن آموزش وجود ندارد؛ چراکه خوشبختانه در زمینه انرژی، برودت هوا و آلودگی هوا با مشکلی مواجه نیستیم.

وی افزود: اگر به دلیل آلودگی هوا، شرایط جوی یا دلایل دیگر لازم باشد کلاس‌های درس غیرحضوری شوند، این تصمیم در مناطق مشخص و به‌صورت محدود اتخاذ خواهد شد و به شکل گسترده و سراسری نخواهد بود.

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش از والدین خواست برای حضور به‌موقع دانش‌آموزان در مدارس همکاری کنند و گفت: هیچ چیزی جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد. دانش‌آموزی که در مدرسه حضور ندارد، آسیب می‌بیند و در زمینه تربیت تمام‌ساحتی نیز با آسیب مواجه خواهد شد.

فرهادی در ادامه درباره وضعیت بازماندگان از تحصیل توضیح داد: در بررسی این موضوع باید دو مسئله را از یکدیگر تفکیک کرد؛ نخست اینکه آیا آموزش‌وپرورش کلاس درس موردنیاز را برای ثبت‌نام دانش‌آموزان فراهم نکرده است و دوم اینکه آیا دانش‌آموز برای ثبت‌نام مراجعه نکرده است.

وی تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی نداریم که به دلیل نبود دسترسی به کلاس درس ثبت‌نام نشده باشد. برای نمونه، نزدیک به ۴۰۰ مدرسه داریم که در هرکدام تنها یک دانش‌آموز و یک معلم حضور دارند. حتی برای یک دانش‌آموز ابتدایی در روستایی بسیار دورافتاده نیز معلم اعزام می‌کنیم؛ زیرا معتقدیم اگر معلمی برای او اعزام نشود، آن دانش‌آموز از تحصیل بازخواهد ماند. این موضوع نشان‌دهنده حساسیت آموزش‌وپرورش نسبت به دسترسی کودکان به آموزش است.

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به کاهش جمعیت دانش‌آموزی در سال تحصیلی جاری گفت: این کاهش دو دلیل دارد که یکی از آن‌ها افت جمعیت ورودی پایه اول ابتدایی است. تعداد دانش‌آموزان ورودی این پایه نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر کاهش یافته که با پیش‌بینی‌های جمعیتی همخوانی دارد.

فرهادی با تأکید بر اهمیت شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، به‌ویژه در دوره ابتدایی، اظهار کرد: بازماندگی از تحصیل در کودکان تا ۱۲ سالگی، یعنی تا پایان پایه ششم ابتدایی، برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد. دوره متوسطه اول و دوم نیز مهم است، اما حساسیت ما در پایه‌های اول تا ششم بیشتر است و به‌طور مستمر وضعیت دانش‌آموزانی را که ثبت‌نام نکرده‌اند، پیگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: ثبت‌نام نکردن لزوماً به معنای درس نخواندن نیست. برخی از این کودکان به دلیل شرایط جسمی یا ذهنی، حتی در مدارس آموزش‌وپرورش استثنایی نیز امکان آموزش‌پذیری ندارند. گروهی دیگر نیز مهاجرت کرده‌اند؛ به‌طوری‌که در برخی مناطق، آمار ثبت‌نام پایه اول بیش از ۱۰۰ درصد جمعیت موالید همان منطقه است. این وضعیت نشان می‌دهد که بخشی از کودکان از مناطق دیگر به آنجا مهاجرت کرده‌اند و در آمار منطقه مبدأ، وضعیت متفاوتی ایجاد می‌شود.

فرهادی یکی دیگر از عوامل مؤثر بر آمار بازماندگی از تحصیل را تحصیل برخی کودکان در مدارس دینی عنوان کرد و گفت: این پدیده به‌ویژه در استان‌های شرقی کشور بیشتر مشاهده می‌شود. برخی کودکان زیر ۱۲ سال در مدارس دینی تحصیل می‌کنند و در مدارس آموزش‌وپرورش حضور ندارند؛ بنابراین ممکن است در آمارهای این وزارتخانه به‌اشتباه به‌عنوان بازمانده از تحصیل شناسایی شوند.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای بازگرداندن کودکان به چرخه آموزش بیان کرد: سال گذشته با پیگیری حکیم‌زاده و اجرای طرح حامی و سایر برنامه‌ها، نزدیک به ۱۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به کلاس‌های درس بازگشتند.

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش افزود: برای شناسایی این دانش‌آموزان، با همکاری سازمان بهزیستی، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها وضعیت کودکانی را پیگیری کردیم که سال گذشته در کلاس درس حضور داشتند، اما در سال تحصیلی جدید ثبت‌نام نکرده بودند. این پیگیری‌ها در سال جاری نیز ادامه دارد.

فرهادی در پایان درباره آمار دقیق بازماندگان از تحصیل در سال جاری گفت: در حال حاضر آمار دقیق را در ذهن ندارم و برای اعلام رقم قطعی باید اطلاعات بررسی و دریافت شود.

کد مطلب 6990455 زهرا ناری

  • جذب بازماندگان از تحصیل هرمزگان با مشارکت جامعه محلی در حال انجام‌ است

  • بیش از ۳۸ هزار دانش‌آموز در مدارس قوچان تحصیل می‌کنند

  • زنگ خطر جمعیتی در آموزش و پرورش؛ کاهش ۴ میلیونی دانش‌آموزان تا ۱۴۳۲

  • ۴۲ نفر از ۸۷ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل رودان جذب شدند

  • کاهش تعداد دانش‌آموزان ورودی پایه اول ابتدایی

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره کارزار اقتصادی علیه ایران

  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در مدارس ابتدایی مراغه اجرا شد

  • آغاز رقابت ۳۵۵۷ نفر در آزمون مهندسی سیستان‌ و بلوچستان

  • همراه با فیلم‌های آخر هفته تلویزیون؛ از «جی اف کی» تا «یه حبه قند»

  • هیچ دانش‌آموزی به دلیل نبود کلاس از تحصیل بازنمانده است

  • متقیان: دانش‌آموزان تهرانی به سه خانواده خراسان شمالی امید بخشیدند

  • «نوجهادانه»؛ مسیر نقش‌آفرینی نوجوانان در حل مسائل جامعه

  • مهلت انتخاب رشته آزمون دستیاری دندانپزشکی۱۴۰۵ برای چندمین بار تمدید شد

  • قمری: دانش‌آموزان اسفراین در کنکور هنرستان‌ها درخشیدند

  • جنگ تمام می‌شود؛ با اضطراب کودکان چه باید کرد؟

  • ابتکار عمل جدید ونس برای احیای‌ مذاکرات با ایران

  • ترامپ پیام معاونش به سرلشکر رضایی برای مذاکرات را رد کرد

  • آغاز شمارش آرای پاکت‌های رأی دوگانه در انتخابات کنست اسرائیل

  • توسعه حمل‌ونقل ایران و ترکیه نقش کلیدی در اتصال بازارهای منطقه دارد

  • مراسم استقبال از شهید گمنام در سیراف برگزار شد

  • زمین‌لرزه ۳.۵ ریشتری در نزدیکی گرگان ثبت شد

  • توهمات تکراری ترامپ درباره جنگ با ایران

  • قهرمانی کشتی ایران کهکشانی بود؛ ضعف بزرگ نداشتن کرسی بین‌المللی است

  • بازتاب پیامدهای جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

  • ادعای کذب ارتش تروریستی آمریکا درباره کشتی های متخلف در تنگه هرمز

  • روزنامه‌های ورزشی پنج‌شنبه‌ هفتم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی پنج‌شنبه‌ هفتم آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی پنج‌شنبه هفتم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی پنج‌شنبه هفتم آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های صبح پنج‌شنبه هفتم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های صبح پنج‌شنبه هفتم آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ششم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ششم آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ششم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ششم آبان ۱۴۰۵

  • تشک مواج سلولی
  • قیمت میلگرد سیادن ابهر
  • تلفن گویا و سانترال ابری
  • وکیل آنلاین
  • تور کربلا هوایی
  • گرمی، پلتفرم سرمایه‌گذاری فلزات گران‌بها
  • لاین نوری
  • بلکا
  • ایمپلنت اصفهان
  • خرید اپل ایدی
  • کلینیک ترک اعتیاد تهران
  • دوربین مداربسته
  • جراح بینی تهران
  • جراح بینی در تهران
  • قیمت موکت
  • تور کربلا
  • استند تسلیت
  • مرجع پاسخ معتبر پزشکان
  • قیمت ایمپلنت
  • قطعات لباسشویی
  • آموزشگاه تیزهوشان
  • بلیط هواپیما
  • نمایندگی بوش در تهران
  • آموزشگاه زبان ملل
  • قیمت و خرید سمعک نامرئی
  • مهرینو
  • تهران تایمز
  • روزنامه آگاه