بیراوند گذشته‌اش را فراموش کرده؟ | تارتار باید در پرسپولیس جام بیاورد | جنگنده اف ۳۵، هشت تا پلن ندارد!

مرتضی فنونی‌زاده، پیشکسوت پرسپولیس ضمن ابراز تردید درباره موفقیت مهدی تارتار در پرسپولیس، تأکید کرد که سبک بازی تدافعی او پاسخگوی انتظارات قهرمانی نیست و انتقادات تندی را نیز متوجه بیرانوند و مدیریت تیم ملی کرد.

پرسپولیس

همشهری‌آنلاین – علی‌اصغر درویش | انتخاب مهدی تارتار به عنوان سرمربی جدید پرسپولیس واکنش‌های متفاوتی را در میان پیشکسوتان این باشگاه به همراه داشته است. مرتضی فنونی‌زاده هر چند از حضور مهدی تارتار در پرسپولیس حمایت می‌کند اما این انتخاب را یک «هندوانه دربسته» می‌داند. فنونی‌زاده با انتقاد از خریدهای جدید که یادآور دوران حضور تارتار در گل‌گهر است، هشدار می‌دهد که جوِ سنگین پرسپولیس با تیم‌های متوسط متفاوت است. او در این گفت‌وگو با ادبیاتی تند از رفتارهای اخیر بیرانوند انتقاد می‌کند و با حمله به مدیریت فدراسیون فوتبال و کادرفنی تیم ملی، عملکرد ملی‌پوشان را زیر سوال می‌برد.

گفت‌وگوی مرتضی فنونی‌زاده با روزنامه همشهری را در ادامه می‌خوانید:

*تارتار می‌تواند در پرسپولیس موفق شود؟

اگر قرار بر انتخاب گزینه داخلی بود به نظر من فرشاد پیوس می‌توانست گزینه بهتری باشد اما انتخاب مهدی تارتار را هم تایید می‌کنیم، او پیشکسوت و از بدنه خود پرسپولیس است و برای این باشگاه زحمت کشیده است. شاید قسمت این بود که گل گهر مقابل چادرملو شکست بخورد و به آسیا نرود تا تارتار به پرسپولیس بیاید. انتخاب تارتار مثل یک هندوانه در بسته است. تارتار یکی از مربیان باسابقه لیگ برتر است ولی خب تیم‌هایی داشته که متوسط بودند نه قهرمانی داشته و نه اوت شده است. به هر حال انتظار از آقای تارتار خیلی زیاد است و امیدواریم نتیجه بگیرد.

*کادری که انتخاب کرده چطور؟

حسن بزرگی که تارتار دارد این است که تمام کسانی که در کادر خود قرار داده ۹۵ درصد پرسپولیسی هستند.

*به نظر می‌رسد خریدهای تارتار برای پوست‌اندازی پرسپولیس است.

پرسپولیس احتیاج به یک پوست‌اندازی داشت ولی الان همه می‌گویند پرسپولیس شعبه دوم گل گهر شده پس صفر تا صد بستن تیم دست خود آقای تارتار بوده است و باید خودش پاسخگو باشد. تارتار با شناختی که از شاگردان خودش در گل گهر داشته به آنها اعتماد کرده و آنها را به پرسپولیس آورده، بازیکنانی که آورده همه در گل گهر شناخته شده هستند اما در باشگاه‌هایی مثل پرسپولیس و استقلال شما نمی‌توانی آن طور که در گل گهر بازی می‌کردی اینجا هم بازی کنی و خیلی متفاوت است. البته محمد مهدی زارع خرید بسیار خوبی است و این بازیکن تا سال‌ها می‌تواند برای پرسپولیس بازی کند. من شنیدم دنبال اخباری هستند ولی وقتی ما پیام نیازمند و امیرحسین رفیعی و ۲ گلر بسیار خوب از امید و جوانان داریم این انتقال بزرگ‌ترین اشتباه است. پرسپولیس کلا در ۲ جام داخلی رقابت می‌کند پس ۶ تا گلر نیاز نیست. اخباری بسیار گلر خوبی است ولی در حال حاضر نیازی به او نیست. پرسپولیس از نظر نیروی انسانی کامل است و در هر پست به اندازه کافی بازیکن دارد.

*چه توصیه‌ای برای تارتار دارید؟

امیدوارم طرز تفکرش را عوض کند چون سیستم تارتار دقیقا مثل کیروش است، اول به دنبال گل نخوردن و بعد از آن به دنبال گل زدن است. اگر با این سیستم بازی کند باید در خط حمله مهاجمانی مثل ناصر محمدخانی یا فرشاد پیوس داشته باشد. مهدی تارتار یادش باشد که اینجا پارس جم جنوبی نیست و حتما باید جام بیاورد. یک جام حذفی است و یک لیگ برتر که مثال سابق دیگر ۲ تیم مدعی نیستند و حالا ۶ تیم مدعی دارد. توصیه دیگر من به تارتار این است که حتما یک کمیته فنی داشته باشد و از نظرات پیشکسوتان استفاده کند.

*در مورد وضعیت ورزشگاه‌ها هم صحبتی دارید؟

فقط از سازمان لیگ خواهش دارم تدابیری اتخاذ کنند که بازی‌ها با حضور هواداران برگزار شود. وجود هوادار برای پرسپولیس و استقلال یک غنیمت است. بازی اگر بدون تماشاگر برگزار شود ۵۰ درصد کیفیت خودش را از دست می‌دهد.

*یک حاشیه عجیب هم چند شب پیش اتفاق افتاد و بیرانوند علیه علی دایی، پیشکسوت پرسپولیس موضع گرفت. آیا کار او درست بود؟

این آقا گذشته خود را فراموش کرده است. فیفا مهدوی‌کیا را به جام جهانی دعوت کرده، چه انتظاری از یک آدم نوکیسه می‌رود که بگوید او چرا به ما سر نزده، مهدوی‌کیا بیاید به اردوی تیم ملی که به او پشت کنید؟ اینکه بیرانوند آدم خودساخته‌ای بوده قابل تحسین است ولی‌آقای بیرانوند با یک ساک کوچک به میدان آزادی آمدی و صاحب همه چیز شدی. ببینید چه گفتی که کریم باقری هم به صدا درآمد.

*کمی هم در مورد تیم ملی صحبت کنید. ظاهرا کادر فنی برای جام ملت‌های آسیا هم می‌خواهد با همین میانگین سنی وارد مسابقات شود.

نصف مردم به خاطر حیثیت و آبرو تا کمر در سطل آشغال خم می‌شوند و به دنبال ته مانده غذا می‌گردند بعد کادر فنی تیم ملی که دو زار کارایی فنی نداشته ۲۰۰ میلیارد پاداش بابت صعود به جام جهانی گرفته. از آقای دنیامالی و نهادهای نظارتی می‌خواهم به این موضوع ورود کرده و کادر فنی را عوض کنند. اینکه می‌گویند بدون باخت از جام جهانی خارج شدیم فرار رو به جلو است. آقای تاج ۱۵ سال است راس کار فوتبال است و در این مدت هیچ جامی نیاورده‌ایم. جام کافا در مولوی زیاد است. آقایان اگر از مرحله گروهی صعود می‌کردند با شاه هم فالوده نمی‌خوردند.

*دستیاران قلعه‌نویی در نتایج تیم ملی چقدر نقش داشتند و آیا کمکی به قلعه‌نویی شد؟

کمک‌های قلعه‌نویی انقدر زیاد بودند که خوب شد نصف مینی‌بوس در مکزیک ماندند و روی نیمکت جا برای خود قلعه‌نویی هم نبود. آقای افاضلی چه کارایی داشت؟ زمان تخته وایت برد تمام شد، هرچه داری باید در زمین نشان بدهی یا آقای الهویی می‌گوید ۸ تا پلن داشتیم، بابا هواپیماهای اف ۳۵‌ و پیشرفته‌ترین جنگنده‌ها هشت تا پلن ندارد بعد چطوری شما هشت پلن داشتید. در مورد دنیس اکرت چه توضیحی دارند؟ این بازیکن نه در بازی‌های تدارکاتی بود نه در بازی‌های رسمی، ۵ دقیقه به او بازی می‌دادند تا ببینیم او تنیسور است، شناگر است، والیبالیست است، شاید اصلا اشتباهی به تیم ملی آمده است. خدا کند اینفانتینو بماند و دور بعد جام جهانی ۹۶ تیمی شود بلکه تیم ملی صعود کند. اگر به مرحله بعد صعود کنند من حاضر هستم حقوق بازنشستگی خودم را بین آنها تقسیم کنم.

کد خبر 1054058 منبع: روزنامه همشهری

• پاتک استقلال به پرسپولیس؛ هافبک سرخ‌ها در آستانه یاغی شدن

• بازیکن باسابقه وسایلش را جمع کرد و از پرسپولیس رفت | تارتار اعلام عدم نیاز کرد

• آغاز کار مربیگری هافبک استقلال در بوندسلیگا + عکس

• شوک به تراکتور؛‌ مهاجم تیم ملی در آستانه جدایی | مقصد بعدی مشخص شد

• واکنش ایران به قهرمانی اسپانیا در جام جهانی ۲۰۲۶ + عکس

• کاش تارتار فقط به من زنگ می‌زد؛ دستش را می‌بوسیدم | گفتند تجمع رفتی پرسپولیسی‌ها قبولت نمی‌کنند!

• پاسخ تند خداداد به قلعه‌نویی؛ ما دلقکیم؟ | ساعت ۱۰ میلیاردی از روی کُت بستی و برای مردم … +‌ویدئو

• در صورت گسترش جنگ مستقیما به نفع ایران وارد نبرد خواهیم شد

• ببینید | دویدن اینفانتینو سمت ترامپ برای پایین کشیدنش از سکوی قهرمانی | اصرار رییس‌جمهور آمریکا برای شادی کنار اسپانیایی‌ها

• تمام روزهای جنگ را در ویلای آلانیا گذراندی | افشاگری بی سابقه عادل فردوسی پور درباره قلعه‌نویی

• فوری | حمله ایران به هواپیماهای آمریکایی + اطلاعیه سپاه

• ۶۳ سالگی بازیگر نقش «علی» در سریال «آینه عبرت» را ببینید + عکس

• تهدید ژنرال عربستانی علیه ایران در گفت‌وگو با شبکه اسرائیلی | ایران نمی‌خواهد سقوط کند، مگر..

• در صورت گسترش جنگ مستقیما به نفع ایران وارد نبرد خواهیم شد

• فوری | حمله ایران به هواپیماهای آمریکایی + اطلاعیه سپاه

• ۶۳ سالگی بازیگر نقش «علی» در سریال «آینه عبرت» را ببینید + عکس

• اولین حمله آمریکا به تبریز در دور جدید؛ ۳ انفجار از غرب تبریز شنیده شد + فیلم

• فوری؛ دستور تخلیه این شهر صادر شد؟ | توضیحات مهم فرماندار

• ببینید | دویدن اینفانتینو سمت ترامپ برای پایین کشیدنش از سکوی قهرمانی | اصرار رییس‌جمهور آمریکا برای شادی کنار اسپانیایی‌ها

• فوری؛ ترور یک امام جمعه در سحرگاه امروز + عکس و جزئیات | توضیحات فرماندار

• قاب‌های برگزیده از فینال جام جهانی

• فورا خاورمیانه را ترک کنید؛ تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا

• کاش تارتار فقط به من زنگ می‌زد؛ دستش را می‌بوسیدم | گفتند تجمع رفتی پرسپولیسی‌ها قبولت نمی‌کنند!

• بازیکن باسابقه وسایلش را جمع کرد و از پرسپولیس رفت | تارتار اعلام عدم نیاز کرد

• چرا تارتار اصرار به جذب اخباری دارد؟

• سپاهان دست روی ۲ بازیکن پرسپولیس گذاشت؛ معاوضه مهم در راه است؟

• ریسک پرسپولیس و دو شرط برای سرمربی | رقیب دروازه‌بان ملی‌پوش مشخص شد!

• آخرین شرط پرسپولیس برای خرید بمب اولش؛ یا بدون پول یا ۷۵۰ هزار دلار

• پرسپولیس به دنبال هایجک یک لژیونر از تراکتور | همه چیز آماده انتقال مهم