سندی تصویری از ۶۰ سال پیش ببینید؛ آمریکا می‌خواست این کشور را به عصر حجر برگرداند

حدود ۶۰ سال پیش آمریکایی‌ها گفته بودند می‌خواهند ملتی را به عصر حجر برگردانند. امروز حالا دیگر مطمئنیم که آدمکشی در ژن دولت آمریکاست.

والا و لي مي

همشهری آنلاین: «ایران را به عصر حجر برمی‌گردانیم.» ۱۳ فروردین امسال، دونالد ترامپ با گفتن این جمله نیت خودش را از حمله به ایران به خوبی آشکار کرد. تهدید به نابودی زیرساخت‌های غیرنظامی ایران صرفا رجزخوانی نبود؛ بنیاد نگرش دولتمردان آمریکایی به ایستادگی در برابر آمریکا ست. با اینکه ترامپ تهدیدش را در آن مقطع عملی نکرد، اما این دست تهدیدها در تاریخ کوتاه آمریکا مسبوق به سابقه است. گروهی از سیاستمداران آمریکایی که شناخت درستی از تاریخ و ارزش‌های ملت‌های دیگر و محدودیت های قدرت خودشان ندارند، با این لفاظی‌ها، ذهنیت منحظ خودشان از روابط بین‌الملل و تمایل سیری‌ناپذیرشان به استثمار سایر کشورها را آشکار می‌کنند. بگذارید ماجرایی از تاریخ آمریکا را نقل کنیم تا بعد برسیم سر حرف اصلی.

در بحبوحه جنگ ویتنام و انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۱۹۶۸، نام جورج والاس به‌عنوان یکی از جنجالی‌ترین چهره‌های سیاسی آمریکا مطرح بود. والاس، فرماندار آلاباما و مدافع سرسخت سیاست‌های جدایی‌طلبانه و «حقوق ایالت‌ها»، به‌عنوان نامزد حزب مستقل آمریکا وارد رقابت ریاست‌جمهوری شد؛ انتخاباتی که در نهایت ریچارد نیکسون در آن پیروز شد. اما آنچه کارزار انتخاباتی والاس را بیش از پیش خبرساز کرد، انتخاب ژنرال بازنشسته کورتیس لی‌مِی، رئیس سابق ستاد نیروی هوایی آمریکا، به‌عنوان معاون او بود. لی‌مِی از مشهورترین چهره‌های نظامی در آمریکا به شمار می‌رفت و نگاه بسیار تهاجمی‌ای به جنگ ویتنام داشت.

لی‌مِی در مواضع خود خواستار استفاده از تمام توان نظامی آمریکا برای وارد کردن هزینه‌ای سنگین به ویتنام شمالی بود. این نگاه با جمله‌ای که به نام او در تاریخ جنگ ویتنام ماندگار شد، خلاصه می‌شد: «آنها را به عصر حجر برگردانیم.» اظهارات لی‌مِی تنها یک شعار انتخاباتی نبود. او در نخستین روزهای حضورش در کنار والاس نیز گفت آمریکا باید از تمام قدرت خود استفاده کند و در صورت ضرورت، هر سلاحی را که در زرادخانه دارد به کار گیرد؛ هرچند در همان مقطع گفت که استفاده از سلاح هسته‌ای در ویتنام را ضروری نمی‌داند.

سندی تصویری از ۶۰ سال پیش ببینید؛ آمریکا می‌خواست این کشور را به عصر حجر برگرداند

حرف اصلی تصویری در مجله‌ای از سالیان دور است، مجله «بامشاد». کارتونی درباره همین حرف معاون نامزد ریاست جمهوری امریکا درباره ویتنام.

مجله «بامشاد» در سال ۱۳۴۷ این خوی جنگ‌طلبانه آمریکایی را با کارتونی که نشان می‌دهد کسی که بر سر زن و بچه‌های بی‌دفاع بمب می‌ریزد عصر حجری است، به تصویر کشیده است. این کارتون در حدود ۶۰ سال پیش نشان داده که عصر حجری واقعی جنگ‌طلبان و خون‌ریزها هستند.

درباره والاس بدد نیست بدانید که والاس در انتخابات ۱۹۶۸ پیروز نشد و ریچارد نیکسون ریاست‌جمهوری را به دست آورد. والاس بعدها نیز در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ هم نامزد شد، اما در سال ۱۹۷۲ هدف یک سوءقصد قرار گرفت و برای باقی عمر از ناحیه پایین‌تنه فلج شد. او سرانجام در ۱۹۹۸ درگذشت.

کد خبر 1067227 منبع: همشهری آنلاین

  • پست جدید ترامپ و واکنش کارگردان ایرانی

  • سندی تصویری از ۶۰ سال پیش ببینید؛ آمریکا می‌خواست این کشور را به عصر حجر برگرداند

  • ۸۰ضربه شلاق برای خداداد که قابل خرید هم نیست! | تراکتور حق دارد قرارداد عزیزی را فسخ کند

  • واکنش تند عالیشاه به حکم کمیته انضباطی؛ همه ایران من را می‌شناسند

  • جنایت خونین پسر ۲۱ ساله به خاطر رابطه پنهانی مادرش

  • انگلیس فرود هواپیماهای ایرانی در فرودگاه‌های این کشور را ممنوع کرد | تحریم‌های یکجانبه انگلیس علیه ایران در حوزه‌های مالی، تجاری و هوانوردی

  • شکار جدید سپاه را بشناسید + عکس

  • شروط جدید ایران به آمریکا اعلام شد | پیشنهاد کاخ سفید به تهران رسید

  • اختلاف با ایران نمی‌تواند دائمی باشد | باید راهی برای بازسازی روابط با ایران پیدا کنیم

  • جنایت خونین پسر ۲۱ ساله به خاطر رابطه پنهانی مادرش

  • شروط جدید ایران به آمریکا اعلام شد | پیشنهاد کاخ سفید به تهران رسید

  • ۸۰ضربه شلاق برای خداداد که قابل خرید هم نیست! | تراکتور حق دارد قرارداد عزیزی را فسخ کند

  • شکار جدید سپاه را بشناسید + عکس

  • فوری | صدای ۳ انفجار در تنگه هرمز

  • تصاویری از زیر آب رفتن خودروها در خیابان‌های ساری

  • اختلاف با ایران نمی‌تواند دائمی باشد | باید راهی برای بازسازی روابط با ایران پیدا کنیم

  • بازیکن استقلال رسما با هواداران خداحافظی کرد + عکس

  • کریم باقری: علی دایی من را به این راه کشاند | این مسیر را دوست نداشتم و …

  • آرایش جنگی بگیریم؛ حتی در پمپ بنزین